Shahnon.com
Home | About | Blog | Bahasa Melayu | Archives | Academic | Pictures | Store | Links | Contact

. books, movies, musics, social, politics, travel, photography, art, et cetera .

Saturday, October 01, 2005

 

Rossa dan Merah_Kuning

Layan gile sial videoklip Rossa-Pudar. kalau ikutkan takdela ape best sangat. Tapi suka aa. Paling layan masa pertengahan lagu tu, time diorang nari ramai-ramai. bestgile! Dulu dengar lagu Pudar ni cam biasa2 je. dah tengok videoklip baru layan habis. Sape yang tau aku kerja kat mana tau la kat mana aku tengok video2 ni suma. haha
aih, ni apa punya update la ni. Orite. Lek lek. Malam ni kita tengok bola ye kawan-kawan! Ayuh ke Stadium Nasional Bukit Jalil! Gemuruhkan sorakkan Merah Kuning! Yearhh! Selangor pasti juara! :D
Merah Kuning lambang kebanggaan,
Selangor Merancang Kejayaan,
Gemuruh sorakkan menggegarkan,
Cabaran disambut dengan kesungguhan,
Kecemerlangan,
Kecemerlangan,
Kecemerlangan,
Jadi Kenyataan.

Sesape penyokong sejati (kipas-susah-nak-mati) Merah Kuning sejak zaman 90-an dulu mesti tau lagu ni. Kalau dekad 90-an dulu time half time pasti bergemuruh satu Stadium Shah Alam bila lagu ni dipasang. Memang bestgile! Bersemangat habis sampai nak terkeluar urat-urat tengkuk. Sebab tula penyokong-penyokong Selangor no.1 di Malaysia! Hauahah. Gila bangga dan riak (main2 je). Okok, tak dapat nak lama ni. Kalau nak cerita pasal bolasepak Selangor zaman 90-an memang boleh buat satu blog entry baru plak.

Oh, man tak dapatku bayangkan kalau Selangor kalah malam ni, sia-sia aku update blog petang ni kalau Selangor kalah. Hahah. Ok. Ramalan saya, Selangor-3 Perlis-1.

Kepada Amri & suraya selamat kembali ke sekolah di Jerman dan London. :)

[maaf, penulisan di blog hari ni agak gila sedikit]


Comments: Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



Links to this post:

Create a Link



<< Home

Archives

November 2004   February 2005   March 2005   April 2005   May 2005   June 2005   July 2005   August 2005   September 2005   October 2005   November 2005   December 2005   January 2006   February 2006   March 2006   April 2006   May 2006   June 2006   July 2006   August 2006   September 2006   October 2006   November 2006   December 2006   January 2007   February 2007   March 2007   April 2007   May 2007   July 2007   November 2007   January 2008  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Subscribe to Posts [Atom]

 

 

 

 
shahnon.com © 2002 - 2009